Вила Мая

Иракли

Всеки човек, посетил плажа на Иракли, го помни завинаги като райско кътче. Това невероятно място съчетава в себе си красотата на дивата природа и морския бряг. Само на метри от морето се простира гъста гора, в която посетителите често разполагат своите палатки и бунгала. Непокътнато от урбанизационните процеси в България, мястото привлича все повече и повече туристи, решили да съберат тен и да подишат чист въздух. Преди години, поради отдалечеността си от по-големите градове като Варна и Бургас, плажът при Иракли е бил слабо посещаван, предимно от живеещите в околните селца жители.

Тук река Вая се влива в морето, но тя е малка и в топлите летни дни посетителите на плажа безпроблемно преминават през нея. Плажната ивица на Иракли е дълга и широка. От към входа, пясъкът е ситен и жълт. Колкото по-на юг към село Емона върви човек, толкова по едър става пясъкът и постепенно преминава в чакъл. В близост има заведения, от които могат да се закупят храна и топли напитки. Плажът се посещава от нудисти, които се настаняват основно в южната част на ивицата.

По една или друга причина, плажът при Иракли, въпреки привлекателността си за български и чужди туристи, остава все така див и неурбанизиран. Именно в това се крие чарът на това великолепно местенце по Българското Черноморие. Ираклипродължава да събира свободни и духовити хора, дошли да прекарат деня и нощта с приятели! Хора, дошли да попеят и да погледат звездите на прекрасното небе, над морето! Иракли продължава да бъде място, което подтиква хората просто да си ПОМЕЧТАЯТ – далеч от шума на града, далеч от прашните улици, далеч от забързаното ежедневие!